Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
Costumul negru
ISBN
978-973-23-3014-2
An apariție
2013
Lună apariție
5
Număr pagini
64
Tip ediție
broșată
Format
135x220
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

Costumul negru

Autori: Adrian Popescu
INDISPONIBIL
9,99 lei

 
Nominalizare la Premiul „Cartea Anului 2013”, acordat de revista Romania literara
Premiul pentru Poezie, acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, pentru anul 2013


Noul volum de versuri al lui Adrian Popescu aduce o schimbare surprinzatoare de stil si limbaj, pentru un autor consacrat, considerat de critici mai degraba un neomodernist, manierist, cu obsesia unui spatiu italic, decit un postmodernist, atras de experimentarea limbajului cotidian. Avem aici citeva poeme ample, structurate de un un fir epic, scene din viata poetului, transpuse intr-o rememorare tandru-ironica, unde vechiul strat al amintirilor fabuloase intilneste scepticismul bine temperat, o luciditate care nu devine cinism, o de-solemnizare care-i da poeziei autenticitate.
 
„Remarcabil poet, intr-o limba de extrema finete, artist delicat, suav si ardent, Adrian Popescu este indeosebi in poemele inalt-spiritualiste, deloc descarnate, in pofida focului mistuitor al imaginatiei religioase.” (Nicolae Manolescu)
 
„Adrian Popescu se afla, iata, in fata unei opere inca deschise, dar care este inscrisa deja pe un drum sigur, unul dintre cele mai originale si clar trasate pe harta valorilor literaturii romane de azi.” (Ion Pop)
 
„Observam cu alte ocazii ca una dintre cele mai fertile directii ale liricii romane actuale consta intr-o redescoperire a realului, dar nu prin celebrare, prin interogatie. Adrian Popescu se inscrie in aceasta tendinta printr-o formula singulara.” (Petru Poanta)
 
„Amintirea a ceva frumos si pierdut pentru totdeauna sau, poate, amintirea a ceva ce nici n-a fost trait vreodata reverbereaza mereu in poezia lui Adrian Popescu.” (Alex. Stefanescu)
 
„Poezia lui a atins o stabilitate „definitiva” si cu greu ne-ar mai putea contraria. Polenul melancoliei pare mai dens si el si se lasa pina in bataia mai grava a versului…” (Al. Cistelecan)
 
„Avem aici cite ceva din toate: geografie si eruditie, fauna si flora, sentiment si simt istoric, patima si credinta.” (Dan Cristea)
 
„Nu exista in toata poezia romaneasca de acum un mai impatimit peregrin al acestor tinuturi stravechi, peninsulare si un mai nefericit om ca nu i-a fost dat sa traiasca pentru totdeauna acolo, printre chiparosi si oleandri.” (Stefan Borbely)
An apariție
2013
Lună apariție
5
Număr pagini
64
Tip ediție
broșată
Format
135x220
Fără comentarii


Despre autori


Adrian Popescu s-a nascut la 24 mai 1947, la Cluj. Apartine primei generatii de echinoxisti. Este redactor-sef la revista Steaua, unde a debutat in 1964. Cartile i-au fost traduse in limbile germana (Franz Hodjak), franceza (Gerard Bayo), sirba (Dimo Dimcev si Dumitru M. Ion) si maghiara (Farkas Arpad).
A mai publicat: Umbria (Dacia, 1971, Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor; Vinea, colectia „Editii definitive”, 2007, antologie, prefata de Stefan Borbely), Curtea Medicilor (Eminescu, 1979, Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor), Suburbiile cerului (Eminescu, 1982), O mila salbatica (Cartea Romaneasca, 1983, antologie, postfata de Mircea Iorgulescu), Calatoria continua (Cartea Romaneasca, 1989, Premiul „Mihai Eminescu” al Academiei Romane), Pisicile din Torcello (Albatros, 1997, Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor, Premiul revistei Poesis, Premiul Salonului National de Carte, Cluj, Premiul revistei Ateneu, Premiul revistei Familia), Fara virsta (Cartea Romaneasca, 1998), Dimineata in forul roman (Limes, 2008), Poezii religioase (Galaxia Gutenberg, 2010, antologie si prefata de Ion Buzasi), Iesirea in larg (Paralela 45, colectia „Poeti laureati ai Premiului national de poezie «Mihai Eminescu»”, 2011, antologie), Cuibul (Tipo Moldova, 2012).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.