Cărțile autorului Adrian Popescu

Adrian Popescu s-a nascut la 24 mai 1947, la Cluj. Apartine primei generatii de echinoxisti. Este redactor-sef la revista Steaua, unde a debutat in 1964. Cartile i-au fost traduse in limbile germana (Franz Hodjak), franceza (Gerard Bayo), sirba (Dimo Dimcev si Dumitru M. Ion) si maghiara (Farkas Arpad).
A mai publicat: Umbria (Dacia, 1971, Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor; Vinea, colectia „Editii definitive”, 2007, antologie, prefata de Stefan Borbely), Curtea Medicilor (Eminescu, 1979, Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor), Suburbiile cerului (Eminescu, 1982), O mila salbatica (Cartea Romaneasca, 1983, antologie, postfata de Mircea Iorgulescu), Calatoria continua (Cartea Romaneasca, 1989, Premiul „Mihai Eminescu” al Academiei Romane), Pisicile din Torcello (Albatros, 1997, Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor, Premiul revistei Poesis, Premiul Salonului National de Carte, Cluj, Premiul revistei Ateneu, Premiul revistei Familia), Fara virsta (Cartea Romaneasca, 1998), Dimineata in forul roman (Limes, 2008), Poezii religioase (Galaxia Gutenberg, 2010, antologie si prefata de Ion Buzasi), Iesirea in larg (Paralela 45, colectia „Poeti laureati ai Premiului national de poezie «Mihai Eminescu»”, 2011, antologie), Cuibul (Tipo Moldova, 2012).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.