Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
Veneţia
ISBN
978-973-46-5870-1
An apariție
2016
Lună apariție
7
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Colecție
HEXAGON > Cartea de călătorie
Domenii
Istorie > Europa
        >> Italia

Veneţia

Autori: Jan Morris
39,95 lei

Vezi eBook
 
Traducere de Laura Ciochina

„Cea mai buna carte despre Venetia care s-a scris vreodata” (The Sunday Times)

Considerata una dintre cele mai frumoase descrieri ale Venetiei din toate timpurile, cartea lui Jan Morris ne propune o incursiune in viata acestui oras unic in lume. Temperamentul locuitorilor, canalele si podurile, palatele, turistii, mirosurile, sunetele, luminile si culorile sint explorate in cursul unui periplu care ne poarta prin toate coltisoarele orasului si lagunei, dar si prin istoria lor milenara. O carte care le va trezi amintiri pline de nostalgie celor care au vizitat Venetia, iar celor care inca nu au ajuns acolo, dorinta arzatoare de a o vedea.

„Pentru cei care pastreaza Venetia doar in amintire, pentru cei care se pregatesc s-o viziteze si chiar pentru cei care o vad doar ca pe un vis frumos, tabloul complet oferit de aceasta carte, acoperind mii de ani din viata celei mai complexe, mai originale si mai active comunitati ce a existat vreodata, este de mare interes.” (The Guardian)

Din cuprins:
Stilul venetian • Despre femei • Minoritatile • „Strazile acoperite de apa” • Pietrele Venetiei • Arabescuri • Ce mai e nou pe Rialto • Curiozitati • A saptea mare • Navigatia • Oraselele insulare • Apele sfinte • Bastioanele sacre • Pierduti prin laguna
An apariție
2016
Lună apariție
7
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii


Despre autori


Jan Morris (autor)

Jan Morris s‑a născut în 1926; tatăl său este galez, iar mama, englezoaică. Atunci cînd nu călătoreşte, locuieşte împreună cu partenera sa, Elizabeth Morris, în nord‑vestul Ţării Galilor, între munţi şi mare. Printre cărţile ei se numără Coronation Everest, Venice (trad. rom. Veneţia, Polirom, 2016), trilogia Pax Britannica (Heaven’s Command, Pax Britannica şi Farewell the Trumpets) şi Conundrum. Este autoarea a şase cărţi despre metropole şi ţări, a două cărţi autobiografice, a mai multor volume de eseuri de călătorie şi a lucrării imposibil de clasificat Trieste and the Meaning of Nowhere. În 2003 a fost publicat volumul Writer’s World, o colecţie a scrierilor de călătorie şi reportajelor ei adunate de‑a lungul a peste cinci decenii. Romanul Hav a apărut într‑o ediţie nouă, extinsă, în 2006. Cea mai recentă carte a ei, Contact!, despre oamenii pe care i‑a întîlnit în numeroasele călătorii, a fost publicată în 2009.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.