Sisteme informaționale pentru afaceri
ISBN
973-681-114-X
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
392
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
CALCULATOARE, INFORMATICĂ
Domenii

Sisteme informaționale pentru afaceri

Autori: Dumitru Oprea , Marin Fotache , Dinu Airinei
 
Cartea este, paradoxal pentru anul in care apare, o premiera la noi, in timp ce, referindu-ne la tari spre ale caror standarde tindem, putem vorbi de sute de carti si articole publicate anual, care pot fi circumscrise ariei de interes denumite Information Systems, Management Information Systems sau Business Information Systems. Lucrarea a fost impartita in citeva teme, articulate in doua parti diferentiate prin gradul de incarcatura teoretica, fiind produsul experientei profesorilor de la Catedra de Informatica Economica si Administrarea Afacerilor de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
392
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Clasic si actual in analiza si proiectarea sistemelor informationale • Tendinte in ingineria programarii • Evolutia retelelor de calculatoare • Depozite de date • Managementul proiectelor in era informationala • Despre sistemica si cibernetica • Sisteme informationale pentru afaceri mici si mijlocii • Pietele electronice si neteconomia • E-Business – agonie si extaz • Probleme actuale ale securitatii in sistemele informationale


Despre autori


Dumitru Oprea, profesor universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, a absol­vit Facultatea de Stiinte Economice din Iasi, in 1975, si a obtinut titlul stiintific de doctor in economie la ASE Bucuresti, in 1986. Este conducator de doctorat in specializarea Informatica Economica. Din ianuarie 2000 pina in martie 2008 a fost rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Detine pozitia de evaluator independent pentru Programele Cadru 5, 6, 7, in dome­niile tehnologiile societatii informationale, IMM, cercetarea la frontiera. A fost expert in cadrul Project Management Institute Standards Committee, pentru revizuirea Project Manager Competency Development Framework, Project Management Institute, SUA, 2006. A primit titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea Nebraska din Omaha, SUA, august 2002, si la Universitatea din Balti, Republica Moldova, decembrie 2006. A realizat, ca unic autor sau coautor, 35 de carti si cursuri universitare, precum si peste 110 articole sustinute si/sau publicate in Romania, SUA, Italia, Polonia, Cehia, Ungaria, Egipt, Macedonia. A participat la elaborarea si implementarea a peste 30 de proiecte de cercetare sau pentru mediul de afaceri, inclusiv cu finantari europene. La Editura Polirom a mai publicat: Analiza si proiectarea sistemelor informationale economice (1999), Sisteme informationale pentru manageri (2002, in colab.), Sisteme informationale pentru afaceri (2002, in colab.) si Protectia si securitatea informatiilor (2003; 2007).
Domenii de interes: analiza si proiectarea sistemelor informatice, managementul proiectelor, managementul evenimentelor, creativitate si inovare, protectia si securitatea sistemelor informatio­nale, bitcoin, cripto-moneda.


Marin Fotache (n. 1966) este absolvent al Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, specializarea Finante si Contabilitate. Este profesor la Catedra de Informatica Economica (www.feaa.uaic.ro). Dintre lucrarile publicate: SQL. Dialecte DB2, Oracle si Visual FoxPro (Polirom, Iasi, 2001), Visual FoxPro. Ghidul dezvoltarii  aplicatiilor profesionale (in colaborare, Polirom, Iasi, 2002); Oracle 9i2. Ghidul dezvoltarii aplicatiilor profesionale (in colaborare, Polirom, Iasi, 2003) si Proiectarea bazelor de date. Normalizare si postnormalizare. Implementari SQL si Oracle. Este autorul a numeroase articole de specialitate publicate in revista NetReport.



Dinu Airinei (n. 1954) este profesor universitar la Catedra de Informatica Economica, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. A publicat, in calitate de autor sau coautor, numeroase carti din domeniul informatiei economice: „Bazele informaticii economice”, „Limbaje de programare si baze de date”, „Lotus 123”, „Sisteme expert in activitatea financiar-contabila”, „Introducere in informatica eco-nomica”, „Medii de programare”. La Editura Polirom au aparut „Sisteme informationale pentru afaceri” (coordonator; 2002) si „Depozite de date” (2003).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.