Gabriela Adameșteanu, Lavinia Braniște şi Adrian Schiop, invitați la Târgul de Carte de la Leipzig

Gabriela Adameșteanu, Lavinia Braniște şi Adrian Schiop vor participa la Târgul de Carte de la Leipzig, în perioada 27-30 aprilie, cu prilejul apariției traducerilor în limba germană ale romanelor: Provizorat (Polirom 2010, 2011, 2013, 2017, 2020), Sonia ridică mâna (Polirom 2019, 2021) și Soldații. Poveste din Ferentari (Polirom 2013, 2014, 2017).

Scriitoarele Gabriela Adameșteanu și Lavinia Braniște se vor întâlni cu cititorii, vineri, 28 aprilie, iar sâmbătă, 29 aprilie, vor participa la o dezbatere pe tema literaturii feminine din România:

  • Vineri, 28 aprilie, 12.00 – 13.00 | Standul României. Hala 4, D309

Prezentare de carte: Provisorium der Liebe/ Provizorat, de Gabriela Adameșteanu, traducere de Eva Ruth Wemme, Aufbau Verlag, 2021 și Sonia meldet sich/ Sonia ridică mâna, de Lavinia Braniște, traducere de Manuela Klenke, Mikrotext Verlag, 2021.

Participă: Gabriela Adameșteanu, Lavinia Braniște, Eva Ruth Wemme

Moderatoare: Paula Erizanu

  • Sâmbătă, 29 aprilie, 16.00 – 17.00 | Standul României. Hala 4, D309

Scrierile autoarelor din România deschid deja noi perspective

Participă: Gabriela Adameșteanu, Ioana Pârvulescu, Ioana Nicolaie, Lavinia Braniște

Moderare: Eva Ruth Wemme

Adrian Schiop va fi prezent pe 29 aprilie, la standul României, la evenimentul de prezentare a ediției germane a romanului Soldații. Poveste din Ferentari, dar și la un eveniment organizat de rețeaua Traduki, partener al Ministerului Culturii din România. El va urca pe scena teatrului UT Connewitz, în seara aceleiași zile.

  • Sâmbătă, 29 aprilie, 11.00 – 12.00 | Standul României. Hala 4, D309

Prezentare de carte: Soldaten aus dem Ferentari/ Soldații. Poveste din Ferentari de Adrian Schiop, traducere de Eva Ruth Wemme, Text/Rahmen Verlag, 2023

Participă: Adrian Schiop, Tino Schlench (Text/Rahmen Verlag)

Moderare: Eva Ruth Wemme

  • 20.00 | UT Connewitz (Wolfgang-Heinze-Str. 12A, Leipzig)

Balkannacht

Cunoscuta seară de muzică și literatură de la UT Connewitz va include în acest an și un dialog între scriitorul Adrian Schiop și jurnalista Hana Stojic.

În cadrul ediției din acest an, evenimentele organizate de Ministerul Culturii la standul României au loc sub motto-ul „Books for Friends”.

Programul complet al evenimentelor românești din cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Lepzig, aici.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.