În 2022, convenția e jocul. După un timp al incertitudinii, romanul câștigător al concur­sului de debut al Editurii Polirom, Banchetul cerșetorilor de Irina Anghel, se remarcă printr-un pariu pe care îl face cu această convenție și pe care îl câștigă detașat. Scris cu mult curaj, cu vioiciune și cu o nostalgie care amintește de Fototeca Adrianei Bittel, de o maturitate suavă, de o atenție la detaliile peisajului și mimica personajelor, acest roman e o notă proaspătă în peisajul literaturii autohtone. (…) Un scriitor care nu se teme de promisiunea pe care o face scrisului, Irina Anghel construiește un roman cu toată seriozitatea unui autor deja format, îndrăznind și reușind totodată să iasă din tiparul standard, să lase naratorul să scrie alte reguli, să nu se teamă de intervențiile spontane și năstruș­nice asupra limbajului (…) Un astfel de umor voluntar maschează pierderea, durerea, hrănește convenția jocului, a trecerii dincolo de gra­nițele stabilite în prealabil.(…) Banchetul cerșetorilor e o in­vitație în sine, un univers în care proza contemporană îndeplinește toate condițiile unei reușite, în care un debut dovedește, fără urmă de îndoială, că povestea acestei autoare va avea și o continuare.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.