Prozatoarea reușește, prin volumul ei de debut, Bărbatul fără cap (Polirom, 2022), să ofere o carte în care „felul de a spune” e un câștig. Cosmetizarea experienței traumei, prin înaintarea unui text-puzzle la suprafața căruia puncte critice, precum, de pildă, confortul casnic limitat sau violența domestică, sunt atinse prin inocență, duioșie și ironie, dar și prin descrieri în formă „brută”. Vorbim despre proze scurte care au mulți conectori, lucru ce ajută la omogenizarea proiectului (…) Tematic vorbind, debutul Lavinicăi Mitu poate fi așezat lângă cel al Simonei Goșu, Fragil (Polirom, 2020). Ambele prozatoare cantonează în jurul familiilor disfuncționale, având ca centru de greutate efectele nefaste adesea asupra copilăriei. Stilistic însă lucrurile stau altfel, iar aici ne îndepărtăm de comparație. Redarea „cruzimii” momentelor o situează pe autoare mai ales în proximitatea Tatianei Țîbuleac ori a Corinei Sabău, fapt deloc neglijabil.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.