Crima de pe podul Garibaldi este un roman despre destine mărunte, fărâmițate și măcinate de epocile mizerabile pe care le străbat. Anii finali ai comunismului nu sunt doar ani de lipsuri (deși romancierul insistă asupra acestora), ci ani în care busola morală dispare pentru majoritatea celor care vor să supraviețuiască fără a înnebuni. Cei care vor să se simtă (cât de cât și relativ) bine trebuie să sacrifice o parte din omenesc. Iar anii de tranziție aduc o sfărâmare totală a valorilor și o consolidare a ideii că plăcerea personală se plătește extrem de scump din punctul de vedere al moralității. Soluționarea morții suspecte de către Martin Breda este o analiză și un verdict asupra vieților mărunte și rătăcite în acest limbo al istoriei. Prin inaugurarea acestei serii polițiste și conturarea acestui cuplu de detectivi, Martin-Maraia, Radu Țuculescu găsește o formulă care i se potrivește foarte bine structural și care îi permite să se desfășoare naratorial, acaparând un gen foarte ofertant. Nu putem decât să așteptăm și să vedem cât de mult se va întinde acest ciclu și cât de iscusit îl va utiliza creatorul său, spre, desigur, plăcerea cititorilor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.