O lume confuză și perfidă e comprimată în Vremea tatălui, o lume a conjuncţiei dintre adevăr și născocire, dintre realitate și închipuire. Nu e de mirare că Alecu Ancuţescu evoluează schizoid. Cu justeţea preschimbată în mistificare (și invers), criza lui identitară e constant adâncită de inserţii catoptrice. La nivel narativ, rezultatul e o povestire la persoana I, străbătută de imagini dublate - pentru că viaţa lui Alecu Ancuţescu curge simultan în două albii care se confundă. (…) nu există izbăvire pentru Alecu Ancuţescu, alta decât iluzorie și provizorie – prin fabulaţia care completează sau înlocuiește realitatea. Flexibilitatea narativă îngăduită de stilul indirect liber (folosit în proporţie semnificativă) lasă cale liberă schimbărilor de planuri și de voci care, la rându-le, permit injecţii de ficţiune, mit și magie în golurile apărute între perspectivele verosimile. Relativizarea generează continua îmbogăţire a valenţelor combinatorii pe care le au fragmentele de puzzle narativ, bine sudate unele de altele într-o poveste densă și complexă. (…) În atmosfera apăsătoare a eșecului și a disperării, în care se insinuează, totuși, speranţa că ordinea poate fi readusă (chiar și de o forţă supranaturală, ascunsă în apa din Fântâna lui Orleanu), e scrisă cronica unei identităţi schizoide, a unei familii distruse și a unei societăţi dezmembrate — în care răul îmbracă forme invizibile, dar nu mai puţin catastrofice. Un roman credibil despre incredibila ușurătate a destrămării.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.