Am dat de Potkin și Stubbs, pe care am ținut-o pe masa cu teancurile de cărți din sufragerie cam două săptămâni până să mă apuc de ea, pentru ca mai apoi să nu mă opresc pentru a citi altceva până când nu am aflat ce s-a întâmplat în Peligan City, ce năzdrăvănii rebele mai face Lil Potkin, cum a ajuns Ned Stubbs fantomă, ce s-a întâmplat cu corupția și mafia din oraș, unde sunt detectivii și jurnaliștii de altădată, care nu făceau jocuri politice și care luptau pentru dreptate, cum se va încheia ciudata prietenie dintre o fetiță neînfricată și băgăcioasă de 12 ani, care vrea să devină reporter de investigații, și fantoma unui băiat pe care îl vede doar ea. Cele 26 de capitole însoțite de ilustrațiile lui K.J. Mountford îți dezvăluie, treptat, straturi din scurta și intensa istorie a celor doi mici detectivi-jurnaliști, un oraș îmbolnăvit de corupție și de mistere care plutesc în aer de zeci de ani, incendii aparent fără legătură între ele, un faimos detectiv căzut în dizagrație salvat de micuța Lil, care-l atrage în planul ei, o bibliotecă secretă și un primar care „a închis-o în timpul primului său mandat, imediat după ce-a închis liceele. Probabil că nu voia ca oamenii să devină suficient de isteți încât să-și dea seama ce se întâmplă”.  Ce aș mai adăuga este că povestea celor doi prieteni nu se încheie aici, este continuată de Sophie Greean în cel de-al doilea volum, Potkin și Stubbs. Peligan City sub asediul fantomelor, apărut tot la Polirom Junior în 2022, pe care abia aștept să îl încep. Oare cum și cu ajutorul cui vor rezolva cei doi noile probleme din Peligan City?

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.