Singurătatea numerelor prime, în care autorul compară în mod inedit singurătatea ființelor cu situația numerelor prime din matematică. Psihologie abisală și aritmetică fundamentală, iată ce îi oferă cititorului său scriitorul distins, în 2008, cu Premiul Strega. (…) În ciuda asemănărilor, cordonul care îi leagă pe cei doi protagoniști se rupe des și se înnoadă rar. Povestea lor este o combinație între atracție și respingere. O formă de magnetism între un hiperinteligent și o hipersensibilă. Nici unul dintre ei nu este expresiv și nu are ceea ce în psihologie se numește „o rețea de suportˮ; fiecăruia îi lipsesc oamenii de încredere și de sprijin. Teoretic, ei nu sunt singuri, având familie și colegi. Practic, ei se percep atât de singuri, încât se pot compara cu numerele prime, acele numere naturale, mai mari ca 1 și divizibile doar cu 1 și cu ele însele. Abstractă încercare de vizualizare a sinelui și a cuplului! Stimă sau dispreț de sine? Monologul personajului de o sfredelitoare inteligență conține metafora subtilă a singurătății numerelor prime, care – în logica textului – se explică prin reducerea interacțiunii sociale la o singură persoană în afară de sine. Matematic vorbind, partenerul este divizorul 1 și apare, în cazul de față, în adolescență, la o petrecere, odată cu o privire aruncată de la distanță și cu provocarea unui sărut; chiar dacă sărutul este refuzat, prietenia lor avansează cu o strângere de mână. Cei doi se apropie timid de adevărul personal pe calea confesiunii și, treptat, își dezvăluie toate cicatricele fizice și, mai ales, sufletești.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.