Șoferul din Oz, recentul roman al lui Dan Lungu, este o mixtură interesantă între observarea antropologică a lumii social-politice postcomuniste, o poveste de iubire și amintirea secvențială a unor perioade trecute. (…) Dan Lungu își construiește un narator isteț, atent la personaje, înzestrat cu spirit de observație, umor și chiar umor negru, care știe să facă loc și viziunii unor personaje precum Sergiu, Oana, Iancu și Rucsandra (totodată povestitori în paginile romanului) sau misteriosului personaj (…). În plus, reușește, ca de fiecare dată, să construiască o lume vie, concretă, cu atmosferă și diverse registre de limbaj. Șoferul din Oz e și un roman destul de vizual, încât ai pur și simplu scenele în fața ochilor. Un roman care se citește ușor, cu plăcere. Fără a putea fi considerat ușurel, romanul lui Dan Lungu are un soi de lejeritate, în sensul bun al cuvântului. Deși plin de semnificații, știința autorului de a le disemnina, de a le lăsa să reiasă treptat, din spusele și reflecțiile personajului porte-parole, din varii contexte, face în așa fel încât romanul să capete un soi de aerare, evitând apăsarea pe care o au alte romane ce abordează aceleași teme, ale corupției, ale alegerilor în viață. Adică simți că e un blat pufos și nu unul greu, ce ți-ar putea cădea greu la stomac.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.