Viața la bloc și la curte, diverse generații – un tată care se pregătește să moară și chiar decedează într-un târziu și un fiu plin de draci devin motoare pentru diverse alte pățanii epice – sunt luate în colimatorul unui narator omniscient, omnipotent și cu multă disponibilitate epică. Reală sau imaginară, impresia de natural și autentic trimite cititorul la proza românească interbelică. De la Camil Petrescu – cu fantasmele lui erotice – și Anton Holban, la fel de bun portretist și analist al substanței umane, pînă la Mihail Sebastian și Mircea Eliade, cu preumblările lor în subconștientul tinerilor care mișună prin tot parcul epic al romanului. Zeci de figuri, nume –Lavinia, Mădălina, Cristina, Tamira etc. –, sentimente contradictorii, multă agitație și neliniște, un du-te-vino și geografic, nu doar evocat prin tribulații sexual-erotice. Toate capătă consistență printr-un limbaj vioi și antrenant, care conturează figura tragică a unui tată și a unui fiu profund atașat de acesta. Bărbații au partea lor de glorie, pe care nu prea vor s-o împartă și nici s-o arate. Restul e de descoperit la lectură.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.