(…)  în Fericire, George C. Dumitru mizează pe epic. Observația socială, unul dintre punctele forte ale autorului, este realizată aici mai ales prin întâmplări, prin dinamica dintre personaje și prin dialog. Fără a face realism comportamentist, George C. Dumitru își privește personajele din exterior, le lasă să fie ele înseși în mediul lor natural, combinând abil focalizarea externă cu cea internă. (…) În opinia mea, Fericire este cartea pe care George C. Dumitru avea nevoie să o scrie ca să demonstreze atât că succesul ultimului său roman nu a fost un accident, cât și că el nu este autorul unei singure maniere literare, ci că este mult mai versatil decât ar fi crezut cititorii pe care i-a câștigat cu …și toate zilele de azi. (…) Pentru cariera literară a lui George C. Dumitru, Fericire este o continuare și o cotitură deopotrivă, iar prozele ce compun acest volum sunt printre cele mai bune texte pe care le-am citit anul acesta. Fericire este una dintre cărțile pe care le așteptam atunci când scriam articolul Avem o problemă cu noua proză? – un volum reușit estetic, care nu seamănă cu alte volume contemporane și care reușește să fie ironic și critic cu mediul și clasa socială ale autorului său, totul într-o scriitură naturală, inteligentă, fără nimic artificial sau tezist în ea. 

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.