O carte scrisă la mai multe mâini și gândită/așezată în forma ei de doar trei capete luminate se dovedește a fi Alegeri morale. Teme actuale de etică aplicată (Editura Polirom, 2021, volum coordonat de Alexandru Volacu, Daniela Cutaș și Adrian Miroiu). O carte ultra-serioasă, necesară aș zice, care ar merita o lectură mult mai atentă și aplicată decât simplele mele observații, fugare și superficiale, de lectură. Pentru că subiectul e unul de maximă importanță. Și actualitate. Tocmai pentru că noi, cu etica, am pus-o încet și pe nesimțite de mămăligă. (…) Un buchet de universitari de primă mână – utilă prezentarea autorilor, într-o secvență bine-venită, ne ajută să navigăm, cât de cât, prin biobibliografia acestora – care scriu aplicat pe teme date și liber asumate interpretări. Din toate contribuțiile, extrem de diverse, ne alegem cu câte ceva. Că este vorba de „Libertatea de exprimare și deplatformare“ – wow, ce tare! –, de Etica relațiilor personale, iubirea, nu familia (încurcată treabă), de Etica relației dintre copii, părinți și stat – de actualitate stringentă – sau de „Consimțământul sexual, abordări etice și analize contextuale“ – aici realitatea dă în clocot și răul se propagă mai lesne decât cumintele bine. Un alt subiect fierbinte precum „Etica vaccinării obligatorii“ e tratat la rece; ca un corolar al cărții, am putea aminti un eseu, închis la toți nasturii, „Despre dispariția cărților de etică din biblioteci și alte studii empirice de etică“, semnat de Toni Gibea. Totul e de citit și de pritocit. Despre etică și est-etica de care nu prea se mai pomenește. Oare de ce?

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.