La soarele neîmblânzit este un roman polițist cusut în mai multe straturi. Are melancolia și amarul lui Jacques Brel, sălbăticia și talentul lui Paul Gauguin, lirismul și misterul Pacificului; le alătură pe toate cu umor și ingeniozitate – ca un omagiu adus Agathei Christie, după cum însuși autorul declară. (…) Primul detaliu pe care l-am apreciat la scriitura lui Michel Bussi (de profesie, geograf) și care m-a încurajat să întorc foaia: te lasă să fii martor, fără să se concentreze prea mult pe asta. În schimb, îți arată ce e în jur, ce gândesc alte personaje, ce frici au sau ce-și notează în jurnal pe măsură ce lucrurile se înrăutățesc. Am apreciat și alte elemente pe care autorul le-a adăugat, cu ușurință și bun gust, și care au completat bine farmecul locului: detaliile despre cantautorul Jacques Brel și Paul Gaugain (amândoi au trăit și ulterior, au fost înmormântați pe insula Hiva Oa – unde are loc și acțiunea romanului), curiozitățile despre civilizația marchizană, despre istoria tatuajului (spoiler: așa am aflat că, de fapt, arta tatuajului provine din acest loc, tātau), despre tiki sau ce înseamnă puterea mana. O carte bună, pentru mine, explorează mai multe unghiuri, iar în aceasta am avut parte de câteva.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.