În intenție, cel puțin, Mai puțin decât dragostea e un roman de dragoste. Aveam nevoie de tensiune, de probe dificile. Sara e fiica unui fost torționar și, din păcate, ea este singura care-l judecă. În mintea mea, are ceva din Antigona, o anumită intransigență. Se revoltă nu doar punctual împotriva tatălui, ci împotriva lumii opresive a taților, a „tătucilor”, mereu orbiți de lupta lor pentru putere. (…) Cartea mea urmărește mai multe povești de iubire în epoci diferite, dar fiecare neiertătoare, în felul ei: de la stalinism la anii ceaușismului târziu și în tranziția care a condamnat mulți oameni la sărăcie lucie. Dar e vorba și de asumarea trecutului apropiat: memoria aproximativă ne condamnă să purtăm cu noi toxinele dinainte. Undeva trebuie să se rupă răul comis programatic. Nu e suficient să dăm vina pe sistem, pe vremuri: au fost oameni care au pedepsit, au condamnat, au ucis, au strivit vieți. Uitarea e de departe boala cea mai gravă a unei comunități. Or, cartea mea chiar asta vrea, prin Sara: să fie o reacție împotriva amneziei interesate.

 

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.