Tituba este o provocare, o provocare a personajului pentru a nu fi uitat, o aroganță evidentă încă din titlu. Tituba își recunoaște statutul de vrăjitoare, sensul cuvântului este ceea ce face diferența. A fi vrăjitoare are o semnificație diferită pentru ea față de cea pe care o are pentru acuzatorii ei. Tituba nu are o coadă de mătura, sau poate are, dar o folosește doar la măturat. Este pură și umană și empatică. Este generoasă și caldă. Este inițiată în cunoașterea plantelor și ale proprietăților acestora curative. Scopul menirii ei ca vrăjitoare e să ajute pe oricine în orice fel poate. Răul este o noțiune necunoscută pentru ea. Magia ei este un dar, iar Satana un necunoscut de care aude prima dată la proces. S-a născut din violență și a trăit într-o epocă violentă, dar nu și-a rătăcit drumul. A rămas stoică și statornică învățăturilor primite și a refuzat să se răzbune. Singurul rău făcut a fost cel necesar pentru a supraviețui. (…) Povestea ei este povestea tuturor femeilor abuzate și maltratate din istoria neagră a sclaviei. Deși, așa cum i-a reproșat Hester, Tituba nu va fi niciodată o feministă, ea reprezintă vocea neagră colectivă suprimată de cruzimea istoriei. Cartea este un memoir dedicat tuturor femeilor negre uitate care au îndurat atrocitățile rasismului, colonialismului și sclaviei. Este o acuzație la adresa răului făcut de puritanism și prejudecată. Recomand.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.