Stilul autorului aminteste de Balzac, diferenta constind in faptul ca centrul atentiei se muta de la descrierile elaborioase a cladirilor sau peisajelor la o descriere incintatoare a personalitatilor atit de diferite a oamenilor. Romanul devine cu atit mai interesant cu cit Pamuk descinde o calatorie in chiar mintea personajului, oferindu-i fiecaruia, dupa importanta si context, posibilitatea sa-si impartaseasca propriile ginduri, idei, planuri, nemultumiri direct in fata cititorilor. (...)
Calatoria parcursa de mine odata cu lectura acestui roman a fost una profunda, in care mintea mea a incercat sa inteleaga care dintre personaje este cel adevarat si care este cel care merita apreciat pentru principiile si personalitatea sa. Talentul lui Pamuk consta tocmai in aceasta capacitate de analiza a oamenilor fara a-i critica sau judeca. Pamuk are puterea de a oferi cititorului toate personajele sale pe tava, cu toate gindurile machiavelice sau, din contra, de o noblete ce duce spre naivitate. Ceea ce in copilarie e considerata bunatate, la maturitate este perceputa drept naivitate. Prezentarea lor fara ocolisuri, sinceritatea personajelor si maniera in care gindurile lor, si ale noastre implicit, sint expuse te determina sa te lasi atras spre lumea lor, sa rezonezi cu ei si cu problemele lor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.