La fel ca unul dintre romanele precedente ale lui Alexandru Ecovoiu, Sigma (acesta insa cu o alta problematica), Dupa Sodoma are un mare potential de dezbatere. El scoate in evidenta una dintre fetele cele mai controversate ale lumii contemporane, iar problematica sa atinge in egala masura (asa cum protagonistul o face, la propriu, in cadrul povestii) ambele maluri ale Atlanticului. Ma tem insa ca nici acest roman, atit de problematic, nu va stirni in societatea romaneasca dezbaterea atit de necesara si ca, la fel ca celelalte carti ale lui Alexandru Ecovoiu, va beneficia doar de un succes international. Dincolo de calitatile lor estetice si de povestea in sine, romanele din ultima vreme ale lui Alexandru Ecovoiu au o calitate mai rar intilnita la proza: aceea ca indeamna la meditatie, dau de gindit, te obliga sa te pozitionezi si sa iei atitudine, in contextul foarte complicat al lumii contemporane. Prin aceasta romancierul roman se afla intr-o companie foarte selecta, chiar in contextul mai larg, al scrisului european.
Alexandru Ecovoiu este unul dintre prozatorii foarte originali si valorosi ai acestui inceput de mileniu. Privit cu mefienta superioara sau de-a dreptul ignorat de unii critici literari autohtoni, in vreme ce cartile sale sint traduse in tot mai multe limbi, acest autor are deja o opera care ar trebui analizata cu mult mai multa atentie de cei care se ocupa de diversele clasificari si ierarhii ale literaturii romane. S-a vorbit in urma cu citiva ani despre nevoia revizuirilor in literatura romana. Acum confuzia de valori mi se pare atit de mare incit s-ar impune macar efortul unei organizari. In ambele situatii astfel de demersuri ar trebui sa aseze la locul cuvenit si opera foarte originala a lui Alexandru Ecovoiu.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.