Una din provocarile cele mai evidente ale actului de a scrie proza scurta este, din punctul meu de vedere, ritmul. Asa cum nu merge sa scrii orice, pentru ca nu orice este interesant, tot asa nu merge sa scrii oricum. Proza scurta, prin urmare, nu numai ca te obliga sa fii concis prin intinderea ei limitata, dar chiar si aceasta concizie trebuie sa respecte niste reguli. In ce ma priveste, incerc sa nu-i dau cititorului timp sa-si piarda interesul, pentru ca in momentul ala stiu ca l-am pierdut. Fiecare cuvint e acolo pentru ca trebuie sa fie acolo si nu intimplator. Apoi, cind vezi lucrurile in felul asta si reusesti sa le asezi pe hirtie ca atare, se petrece un fenomen magic, anume ca cititorul este absorbit in lectura, in constructia textului tau. Daca se ajunge aici, deci, daca reusesti sa-l impiedici sa se ridice sa-si faca o cafea, sau sa faca orice altceva decit sa te citeasca pe tine, inseamna ca ai cistigat. Trebuie sa-l „magnetizezi” dincolo de orice indoiala, sa-l faci sa simta ca daca nu te va citi in momentul ala va pierde o informatie esentiala vietii lui.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.