Odata e provocator sa gasesti subiecte pentru povestiri – sint la vedere, expuse, iar daca scirtiie se aude repede. Si trebuie sa gasesti 10-20 de teme bune pentru un volum, nu unul, ca la roman. Apoi e provocator sa gasesti unghiul bun din care vezi/spui povestea si sa o decupezi bine – e greu, pentru ca retetele nu functioneaza, trebuie sa ai instinct si un simt al proportiilor bine antrenat. O alta provocare poti gasi, constrins de spatiu, in concizie. In sensul asta proza scurta poate solicita un control al scriiturii (si, desigur, al fluxului ideatic) mai puternic, o tehnica mai buna. E greu apoi sa faci o lume sa traiasca in doar citeva pagini. Si e important ca cititorul sa simta ca lumea aceea se continua, inainte de prima pagina a povestirii si dupa cea din urma. Mai departe: tot ce se intimpla in povestire trebuie sa fie justificat, pregatit, iar ca sa reusesti asta intr-un spatiu restrins trebuie sa poti sugera „eficient” – nu e putin lucru. Sint multe provocari – daca ma gindesc la toate, incep sa vad proza scurta ca un sport extrem.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.