In colectia «Forum Romania», a editurii stiintifice germane Frank & Timme, Andrei Oisteanu este prezent pentru a doua oara. De asta data, cu volumul Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (aparut initial la Polirom in 2010). Cartile lui Andrei Oisteanu au devenit mai demult un bun cultural european, traduse fiind in mai multe limbi de circulatie internationala, rasplatite si cu premii de specialitate. Autorul, caruia i se potriveste poate mai bine apelativul de stiutor decit de savant, prin talentul de a-si impartasi cunoasterea scotind miezul viu, narativ, de sub coaja eruditiei, are bunul obicei de a revizui si adauga editiile succesive ale studiilor sale. Al caror text, tradus intr-o alta limba, suporta noi reveniri si extrapolari. Andrei Oisteanu marturisea intr-unul din interviurile la Deutsche Welle, ca ii plac subiectele tabu si ca, dupa ce a dezgropat un domeniu in care nu s-a prea umblat, cum a fost cel cu imaginea evreului si cu stereotipiile interetnice, a trecut la o problema la fel de complicata, cea a narcoticelor in cultura romana in general si in cea europeana in context. Studiul rezultat, rasplatit in 2010 cu Premiul Special al Uniunii Scriitorilor, a fost revazut si imbogatit, fiind acum tradus si publicat in Germania. Proaspat iesit de sub tipar la editura berlineza, cu certitudine, volumul va avea parte si in Germania de o excelenta primire.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.