In privinta unei carti fundamentale scrise de Andrei Oisteanu, Imaginea evreului in literatura romana, am observat caracterul senin, lipsit de partinire, lipsit de ideologie, as spune, sau cu o ideologie pozitiva, subsidiara, liberala in cel mai larg sens al cuvintului. Este o carte din care oricine, chiar si un elev de liceu, poate invata foarte mult, din care nu numai ca reiese drama poporului evreu, care a convietuit secole de-a rindul cu poporul roman in istoria noastra, dar reiese, prin contrast, si una dintre calitatile evreilor: romanitatea lor. Evreii au fost printre cei mai cinstiti romani, printre cei mai patrioti, printre cei care si-au iubit cel mai mult locurile unde s-au nascut. Toate acestea reies in carte, alaturi de imaginea caricata si nedreapta a evreului, asa cum a fost ea construita, si care a fost de fapt o subcategorie a imaginii strainului in general intr-o cultura traditionala, construita pe puritate de singe. Toate acestea mi s-au parut calitati extraordinare ale acestei carti, pentru care probabil ca si are succesul pe care il are in strainatate.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.