In cazul celui mai recent roman semnat Adrian Schiop (Soldatii. Poveste din Ferentari), aceasta ambiguitate e, totusi, strict teoretica. In fapt, nici una dintre opiniile la rece si imediate despre carte nu surprinde in totalitate semnificatiile ei. (...)
Adrian Schiop are voluptatea detaliului, laolalta cu o vocatie a explicitului care confera ansamblului o coeziune veridica. Nimic in plus, nimic in minus in acest roman cu actiune trepidanta, cu episoade pornografice de un homoerotism visceral si netrucat, cu un limbaj perfect integrat, constituind o amprenta stilistica inconfundabila. Mediul social, exemplar creionat si sugerat, completeaza un tablou al Ferentariului din care nu lipsesc smecheria facila, taclaua de birt si rafuielile micilor stapini ai strazii. Totul amestecat cu un difuz simt al empatiei cu tot universul asta descompus, haotic si subcultural care e Ferentariul, un simbol concret al decaderii si-al esecului.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.