Astfel ca eseurile Martei Petreu abordeaza mari momente literare si culturale romanesti, doar ca o fac intr-o maniera la care nu v-ati fi gindit inca. Asa ni se aduc la cunostinta detalii psihanalitice despre proza unui Mircea Eliade, Marin Preda, Petru Dumitriu, Thomas Mann, F. M. Dostoievski ori Elias Canetti, aprofundari din Aristotel sau Hegel, impresii si amintiri cu Andrei Serban ori cu Vlad Mugur, evocari de calatorii franceze sau moscovite samd. Sau pur si simplu, asimilam reflectii pe baza confruntarii perpetue cu devenirea noastra, dintre care cele mai percutante ramin probabil cele pe seama bolii si a sistemului medical romanesc: ,,Raul trupului ma contine ca o carcasa, unica pe care o am. Ne purtam reciproc nici nu mai stiu cine pe cine duce, eu imi duc bolile sau bolile ma duc pe mine Stau in trup, adica in boala si ii cunosc gradatiile, nuantele, variatiile de intensitate ale durerii. Stiu, ceea ce este mai rau n-a venit inca, stiu ca, oricit m-as antrena, atunci cind va veni, tot o sa ma ia prin surprindere.’’ Dar mai presus de orice, si in ciuda Mortii ca idee in sine, Marta Petreu face parte din specia scriitorilor borgesieni pentru care raiul nu poate fi decit o infinita biblioteca. Iar iadul ar fi spaima de a nu putea epuiza intr-o viata toate marile carti ale lumii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.