Probabil fiindca abordarea nu pare suficient de reverentioasa, nu se apropie de saracime ca de o biserica, cu un narator sfisiat de remuscari ca are mai multi bani decit saracii. Cred ca, printr-un efect pervers, mai repede abordarea asta ultrareverentioasa exotizeaza, fiindca pune o bariera ontologica intre categorii sociale, tu ca burghez nu poti intelege trauma saracilor, e imoral sa incerci sa te substitui lor. Si da, e adevarat, e o problema asta, dar consecinta ei perversa e ca risca sa ecraneze fondul comun de umanitate. In fine. Al doilea motiv e cinismul, care e una din marcile mele stilistice, parte din viziunea mea artistica si nu numai, in fine, ceva care m-a ajutat sa-mi depasesc propriile probleme. In plus, cinismul atenueaza patetismul atrocitatii care e viata in general si viata saraca in particular, il face mai usor de inghitit. O viziune cinica implica asta, constiinta ca toti ne ardem intr-un fel sau altul, ca viata e cruda; poate ma arunc prea departe, dar mi se pare ca adevarata empatie si compasiune incep dupa experienta cinismului. Ma rog, a fost solutia mea artistica, nu e singura. Asa. Inca ceva – lumea de acolo se vede ca inferioara cred printr un efect de perspectiva, fiindca naratorul are fantasma sexuala a unui tip foarte masculin, needucat si nu foarte inzestrat intelectual; e modul lui freak de relationare erotica.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.