Teama ca nu voi mai ajunge in tara [...] da, asta totdeauna am avut-o. De altfel, eu pastrez si acum cu mine o cutie de chibrituri cu pamint de la mormintul tatalui meu, care este in Iasi. Daca nu voi fi ingropat in Romania, nu sint inca hotarit, mai am timp sa ma gindesc, vreau ca acea cutie sa fie acolo, cu mine, cu pamint romanesc. Dar emotia ca nu voi fi in tara am avut-o si cu alte ocazii, ca mor la mii de kilometri de tara si nu va sti nimeni nimic despre mine.
Eu am trait tot timpul cu acest atasament fata de Romania. Sint cetatean american si sint un cetatean leal american. Dar m-am nascut roman si nu conteaza unde traiesc. Si cel mai bine se vede asta cind nu permit, nici macar in particular, nimanui sa spuna ca ii e rusine ca e roman. De ce sa iti fie rusine? Avem problemele si defectele noastre, dar si multi oameni care ne fac cinste. Sa critici, da. Dar sa iti fie rusine, eu personal nu accept.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.