Sint librar, citesc mult si divers, nu ma mai impresioneaza orice si imi pare rau. Dar citeodata mai straluceste cite o carte din raft, o carte despre care nu stiu nimic, dar care ma cheama dinauntru, ma hipnotizeaza, e ceva greu de descris, sa-i spunem, totusi, intuitie. Si aleg.
Astfel am ales intr-o zi Iubire pe o insula blestemata de Albert-Vasquez Figueroa. Nu va speriati de titlu, desi tinde sa sune cliseistic si siropos. Indraznesc sa afirm ca ce va recomand nu e chiar un roman de dragoste, ci o lectura exotica, o carte de aventura, presarata cu un strop de sentiment. Am simtit, citind aceasta carte, ca sint extrasa subtil din viata mea si asezata cu grija in alta lume. Atit de nuantat (fara sa cada in plictiseala lingvistica) este descris modul cum traiesc, ca intr-un paradis natural, citiva bastinasi din Insulele Canare si cum au venit oamenii civilizati peste ei, incit nici o secunda nu m-am indoit ca fac si eu parte din poveste. Atit de poetic s-a simtit printre rinduri cum s-au iubit doi oameni, fara cuvinte, legati de un alt semantism, superior (cel al inimii, desigur), incit mi-am recapatat increderea ca mai exista iubiri povestite si traite altfel. Mi-am recapatat increderea ca mai sint, ascunsi bine, scriitori atit de buni incit redau sensul acestei arte numita literatura.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.