Cititorule, vreau sa-ti recomand o carte.
Este vorba de povestea banala a prezentului nostru: vedete, avioane, teroristi, avionul care explodeaza, carnagiu. Protagonistii, Gibreel si Saladin, in cadere, se agata cu toata vointa de care mai sint in stare de viata. Totul normal pina acum, nu-i asa? S-a mai auzit despre asa ceva. Autorul urmeaza sa ne povesteasca despre viata si moarte, impermanenta si remuscari, vom varsa o lacrima impreuna cu cei doi, iar la urma ne va cadea in fata finalul greu, ca o cortina. Au-murit-viata-e-scurta-sfirsit. Numai ca, de data asta, lucrurile nu stau asa. Gibreel si Saladin supravietuiesc, dar sufera o transformare miraculoasa – unul dintre ei va deveni intruchiparea unui inger, iar celalalt a unui diavol-tap. Povestea continua: discriminare, revolta, imigranti, umilinta, instrainare, gelozie, dar si un fost actor de filme indiene care isi ia zborul in mijlocul spectacolului, un profet care vorbeste cu ingerii, o fantoma pe un covor zburator si o femeie imbracata in fluturi.
Versetele satanice poate fi considerat un basm pentru adultul contemporan, in care elementele magice sint folosite pentru a construi mai frumos realitatea. Insa nu subestimati cartea, caci n-a fost o lectura usoara. Ingerul nu a infrint balaurul ca toata lumea sa se duca acasa fericita. Binele nu invinge mereu, iar uneori te poti trezi ca empatizezi mai mult cu diavolul. Si-apoi, actiunea e mai mereu intrerupta de cite o secventa onirica, in care pot aparea descrieri ale unei manticore, iar omul mare si responsabil din tine se va simti jignit de deliciile astea copilaresti. Abia cind vei citi cu un ochi mare si cu celalalt mic, vei putea suprinde contradictia atit de frumoasa a cartii.
 
P.S.
Atentie la personaje – sint niste ghicitori ce merita descrifrate. Fiecare detaliu este important, ele nu vorbesc doar de dragul de a vorbi. Nici macar numele lor nu sint alese la intimplare

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.