O vara fara barbati este o comedie feminista si o abordare filozofica a chestiunii diferentei, nu doar a diferentei sexuale, ci a diferentei in general. Mottoul romanului ii ofera cititorului ideea de diferenta printr-un schimb de replici comic luat din filmul The Awful Truth. Si in roman sint citeva pasaje despre diferenta dintre comedie si tragedie. La un moment dat, Mia (personajul central al cartii, n.red.) spune ca o comedie trebuie sa se termine exact la momentul potrivit, altfel nu ar mai fi comedie. Acelasi lucru este valabil si in cazul romanului meu. Se termina chiar inainte ca Boris sa ajunga in fata usii, spasit. Nu stim daca Mia il va acepta sau nu inapoi. Stim doar ca inca ii pasa de el si ca vrea ca el sa vina spre ea. Ea nu va merge catre el. Am avut clar in minte ultima ei replica inca de la inceput: „Sa vina la mine!”. Este posibil ca, dupa ce cartea se termina, Mia sa-si vada de viata ei, de una singura. Orice s-ar intimpla, pentru mine e evident ca nu va mai trai cu Boris in aceiasi termeni, chiar daca se impaca. Nota bene: ultimele cuvinte sint Fade to black (ecranul se intuneca), o sintagma din limbajul cinematografic pentru finalul unui film. Romanul se prezinta pe sine ca o forma de arta.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.