Povestea povestii in filmul romanesc (1912-2012) este una dintre cartile care ne indeamna spre (re)cunoasterea cinematografiei autohtone, prin intermediul povestilor din filme, acelor lucruri din scenariile filmelor romanesti care sint inedite sau comune, care au facut filmul romanesc sa apara, sa se dezvolte, sa aiba succes sau, dimpotriva, sa stagneze in anumite perioade sau sa dispara in neant elementele creative.
Cartea Marilenei Iliesiu este structurata cronologic, pe marile paliere temporale ale istoriei filmului romanesc, corespondente destul de asemanatoare cu cele ale istoriei Romaniei in ansamblu: Primitivismul naratic si prefigurarea limbajului cinematografic (1912-1942), Spre o coerenta filmica si narativa (1949-1970), Structuri filmice si diversificare narativa (1970-1980), Suprematia cantitatii (1979-1989), Regasiri si reorientari narative (1990-2000), O noua naratiune, acelasi cinema? (2005-2012).
Aceasta carte trebuie studiata, de preferat, cu telecomanda in mina, in timp ce vizionati cadrele filmelor romanesti descrise in carte [...]

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.