Ghidul alcatuit de Eugen Istodor – „fara rataciri lingvistice sau sentimentale, fara revansa, ura, nationalism, datari conjuncturale, necesitati didactice, rau ideologic sau urgente politice” –, care, ajutat de 101 scriitori, artisti, dar si politicieni, corporatisti sau oameni de pe strada, a ales cartile romanesti pe care le-ai putea citi linistit intr-o viata, pornind de la O sama de cuvinte a lui Ion Neculce (publicata in 1845) si ajungind pina la Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930-1950 de Lucian Boia (publicata in 2011). Avind o asa anvergura, te gindesti automat la criteriile selectiei, la numele celor care recomanda cartile, la cit de potrivit e, de fapt, Eugen Istodor sa alcatuiasca o asemenea lista si, mai ales, la relevanta ei finala.
De aceea, eseul introductiv „Epistola catre un tinar cititor. Scrisoare catre un june scriitor” trebuie citit nu doar ca o confesiune a apropierii de carti, ca istoria unei formari personale si al unui traseu profesional de la filologie la jurnalism, dar si ca un argument legitimator al celui care aduce, in fond, un neasteptat omagiu Istoriei calinesciene pe care, fascinat de ea in scoala fiind, se apucase s-o transcrie integral.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.