Dincolo de scriitura impecabila si dozajul erudit al lui Italo Calvino, volumul de povestiri Iubiri dificile aduce si acel fior de sensibilitate fara de care observatiei i-ar lipsi universalitatea. Secventele denumite <> sint “ pe linga o inlantuire de gesturi, miscari si ginduri surprinse cu acuratete si ademenitoare sub ochii cititorului “ adevaratele oscilari ale fiintei umane, aflate in situatii de excitabilitate limita. Ceea ce pina la un punct aduce a cochetarie va dezvalui spre final nemultumirea cetoasa, de ambele parti, a cuceririi. El ezita (ca sa nu-i fie asaltul brutal), ea asteapta, din contra, sa inceapa odata. Barbatul isi doreste sa o surprinda, insa miopia si niste ochelari care il fac de nerecunoscut nu-i permit sa fie identificat si sa (o) identifice. Femeia asteapta, tematoare, sa fie salvata cu discretie din apele unei mari in care si-a pierdut costumul de baie si nu primeste in schimb decit ocheade timpe, rinjete pofticioase, ajutoare tirzii. Domnului ii face cu ochiul trupul rumen, lenevind, al vecinei de plaja, insa se teme de subjugarea privirii si simtirii de la lectura. Orice apropiere inseamna mereu un sir de alte reactii decit cele rivnite de fiecare in parte. Calvino se apleaca duios asupra emotiilor dintre <>, planuind cu priviri omnisciente, scinteietoare, in tensiune, momentul in care <> dintre acestia va ceda. Iar revenirea nu va fi altceva decit reluarea unei cutume curtenitoare, imposibil de stapinit, imposibil de... indeplinit.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.