Sintem in Anglia postbelica, in vremuri in care se simt ecourile relansarii economice: gasesti ce vrei peste tot iar salariile sint atit de bune incit o leafa muncitoreasca ar putea ajunge pentru un chef de zece zile, raminind si ceva economii pentru o motocicleta si un automobil. Asemenea vremuri, atit de promitatoare isi gasesc parca intruparea simbolica in protagonistul romanului lui Sillitoe, pe numele lui Arthur Seaton, un tinar zvelt, aratos, harnic, de 23 de ani care lucreaza zdravan si bea pe masura – un individ care stie cum si cind sa munceasca dar caruia ii este la fel de clar cind si cum sa se distreze. Duminica dimineata, la ceas matinal, numai bun pentru pescuit, Arthur va ajunge sa reflecteze asupra apucaurilor sale…in fond, vine un moment in care iti dai seama ca nu merita sa traiesti doar ca un peste istet – mereu evitind pescarul, mereu refuzind rima din cirlig, ajungi de fapt sa nu mai ai o viata, sa nu mai ai parte de schimbare, sa nu mai ai… impotriva cui lupta. Morala povestii lui Arthur Seaton este memorabila: ca sa fii un rebel adevarat, trebuie sa fii macar o data un conformist !

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.