Dupa ce-a legat convingator, sub semnul unor subtile teoretizari despre corporalitate, doua epoci romanesti prolifice – interbelicul, respectiv optzecismul –, Simona Sora a devenit calinesciana. Nu ca i-ar fi lipsit vreodata creativitatea critica, dar parca avea nevoie sa construiasca ea insasi lumi autonome, nu doar sa le asimileze deconstruindu-le. E, aceasta, dedublarea fericita a unei interioritati nelinistite ce configureaza o specie intelectuala aparte.(…) Un narator epopeic, cu o cerebralitate feminina si fraza lenta, uneori vag cartaresciana, pare a istorisi. El contrariaza o data prin titlurile capitolelor – care anunta sistematic diverse „reguli” sau reprize de „meditatie/contemplare” ori reclama un „har” obscur, cvasi-oniric – , iar apoi printr-un efect caleidoscopic creat de intretaierea unor destine contorsionate. Cele doua planuri temporale ale romanului comunica la nivel tematic prin imaginea hanului Teodoraki, devenit in socialismul tirziu Hotel Universal, iar ulterior camin studentesc. La nivel diegetic, firul rosu este personajul Maia, a carei viata ne este impartasita si a carei minte, aflam tirziu, orchestreaza intreaga arhitectura a cartii. Cu multiplele sale iesiri secrete, asemenea Universalului, cartea este un infraroman – epopee descentrata cu irizari mateine, fresca identitara a anilor ’90, livrata in registrul autofictiunii, thriller psiho-somatic in regia lui David Lynch.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.