Nu cred in bolile societatii romanesti. E o metafora cu care nu prea sint de-acord, caci mi-e greu sa vad societatea noastra ca un organism, ca un intreg. [...] De cite ori nu vi s-a intimplat sa stati de vorba cu un cunoscut sau cu un om pe care abia l-ati cunoscut si care sa va spuna: „Romanii nu sint in stare sa faca asta, romanii nu-s capabili sa faca cealalta”? Uneori chiar, intr-un mod pervers, apare sintagma: „noi, romanii”. De ce pervers? Pentru ca, de fapt, tonul acuzator la adresa celor care „nu-s capabili sa faca” e unul de autoexcludere. Mai toti romanii se pling ca… romanii nu fac. Vedeti cita ironie e in situatia asta? Noi, romanii, iata-ma si pe mine fiind un roman perfect, avem o calitate ciudata: aceea de a vorbi despre noi ca si cum n-am vorbi despre noi. Nu cred ca mai exista pe lume multe popoare care sa se dispretuiasca pe sine atit de mult si, in acelasi timp, prin autoexcludere individuala, sa se pretuiasca pe sine atit de mult.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.