Exista un decalaj imens intre ceea ce specialistii care exploreaza prin arhive cunosc despre istoria noastra in secolul XX si ceea ce se invata in scoli si se stie la nivel public. Informatii depasite sau spectacularul ieftin domina constiinta publica asupra istoriei recente. Nu stiu care este solutia pentru a remedia acest lucru, dar in mod sigur nu exista o solutie spectaculoasa si rapida. Se pot face pasi mici, dar importanti, iar volumul de documente adus in atentie este o astfel de contributie la cunoasterea comunismului.
Poate fi citit un volum de documente precum o carte obisnuita, de la cap la coada? Ma tem ca specialistii au pierdut aceasta placere, obisnuiti fiind sa vineze, ghidati de sumar, index si rezumatul documentelor, informatii relevante pentru zonele lor de interese. Dar, pentru cititorul obisnuit, volumul poate semana, la limita, cu un roman mozaicat. Lumea comunista are povestea ei care trebuie citita cu atentie, punind in legatura cadru cu cadru, pentru a fi priceputa. O lume inchisa, absconsa, cinica, lipsita de simtul umorului si al ridicolului, pe care doar o privire in detaliu o poate descifra.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.