Intelectual cu binemeritat prestigiu cladit printr-o opera care nu are contestari si nici inconsecvente [...] Ion Ianosi da glas unei multiple experiente de viata cu modestie si bun-simt nu in beneficiul personal, nu pentru a-si cladi un monument autobiografic, ci pentru a ajuta cititorii, mai ales pe cei care nu au cunoscut timpurile prin care a trecut el, sa inteleaga si sa valorifice invatamintele pe care le-a adunat cu truda, uneori cu suferinte, alteori cu bucurii si satisfactii pe care unii nu obosesc sa le rastalmaceasca.
Ion Ianosi este un fel de patriarh ecumenic care slujeste in diferite catedrale, cea a demnitatii si autonomiei spirituale, cea a marilor valori ale culturii, cea a creativitatii libere, la amvonul carora nu se pot prezenta decit cei care merita sa fie respectati pentru faptele si moralitatea lor. Numai ca, dincolo de internationalismul spiritual, noi sintem atit de insetati de revigorarea constiintei nationale incit am ajuns sa pretindem ceea ce nici cea mai cinstita autobiografie nu poate da. Savantului, omului modest si cinstit, trebuie sa-i multumim ca ne-a dat mult mai mult decit au incercat altii

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.