O problema pe care o pun prozele lui Gellu Naum la prima lor retrospectiva integrala – Proza, ed. de Simona Popescu, Iasi: Ed. Polirom, 2012, 470 p. – este cea a codului de lectura potrivit. Cum citim proza avangardista, in ce fel procedam cu antiliteratura? [...]
Poeta ea insasi, nu doar exegeta cu expertiza ferma in mostenirea lui Gellu Naum, Simona Popescu nici nu absolutizeaza, caci ar fi greu sa se recurga la asa ceva in fata prozei lui Naum, care se metamorfozeaza continuu, cind in aforistica, cind in poem, cind in excurs bibliografic, cind in proza prozaica (dar nu si banala, monotona). Domnia Sa da numai intilnire cititorului intr-una dintre incaperile de lectura ale gellunaumisticii, intinzind o mina amicala celor dezorientati de originalitatea si forta de seductie a universului autorului. Nici nu se poate face altceva in fata unei productii unde fiecare volum [...] aduce, de fiecare data, altceva.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.