Maia incearca sa reconstruiasca o poveste care nu e a ei, ci a unui personaj care tine mortis sa reconstituie un „roman de familie” si de care ea se lipeste inevitabil – organic, as zice. In romanul aceasta incap si femei fabuloase, si barbati care vorbeau cu animalele, si istoria unui personaj mai putin cunoscut din familia Capsa. Exista anumite schimbari de ton pe care Maia incearca sa le directioneze, sa le lege intre ele, sa le explice prin relatia ei inegala cu femeia care a crescut-o si pe care nu intimplator o numeste Maria mare. Finalul cred ca limpezeste perspectivele.
[...] Cu toate feminismele, cu toate egalizarile, cu toate amazonismele, traim intr-o lume a barbatilor, o cultura macho, cum o numeste Dubravka Ugrešić. Trebuie sa fii foarte buna, ca femeie, ca sa ocupi, in orice meserie, pozitia unui barbat mediocru. Iar energia consumata ca sa te mentii este si ea, intotdeauna, dubla. [...] In romanul asta, intrebarea pe care incerc sa o pun in legatura cu o femeie e urmatoarea: cine a facut-o? Si raspunsurile sint mai multe: „au facut-o” ai ei, o bunica ce a levitat toata copilaria in mireasma de trandafiri, ca Sfinta Teresa din Ávila, citiva falsi maestri care aveau niste treburi strict personale, dar mai ales s-a facut singura intelegind cum ar putea sa stea lucrurile, ordonindu-le intr-o succesiune plauzibila si, cit de cit, transmisibila. Cred ca, pentru o singura carte, e de ajuns.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.