O tematica recurenta a literaturii romane a ultimelor doua decenii o constituie relatarea unor impresii traite în spatiul occidental mult visat înainte de Revolutie. Romanul Planuri de viata de Vasile Baghiu doreste sa prezinte o astfel de experienta a intelectualului roman, plecat cu diverse proiecte de cercetare fie în Germania, fie în Scotia. (...)
Naratiunea este presarata uneori de rabufniri referitoare la teme politice sau sociale ale Romaniei postdecembriste sau la picanterii din lumea scriitoriceasca. Lectura ofera astfel mai mult decit o perspectiva autobiografica, reusind sa redea o paleta temporala mai extinsa decit cea care vizeaza direct actiunile autorului. Astfel, cititorul este plimbat prin discursuri ce urmaresc subiecte de la bursele în strainatate la experienta detentiei, la conditiile intelectualului în comunism, la copilul sarac ce doreste sa reuseasca în viata la lumea romaneasca postdecembrista. (...) Romanul Planuri de viata este ofertant si problematizeaza coerent angoasa intelectualului care nu îsi mai gaseste locul între un Vest idilizat si o tara decazuta.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.