Ideea cartii a pornit de la o observatie a lui Denis de Rougemont care scria in L’amour et l’Occident ca cei mai multi dintre noi nu numai ca tinjesc dupa o iubire romantica; o cheama, o invoca si daca pasiunea le iese in cale, legati la miini si la picioare, n-au incotro si trebuie s-o traiasca pina la ultima picatura, ba mai mult, nu le displace deloc sa se lase coplesiti de aceasta neputinta. Asa se comporta si personajele mele, rapuse de aceasta dulce molima intr-o zi de primavara, pe cind isi faceau de lucru intr-o institutie care, dupa cum se exprima chiar unul dintre ele, pare un muzeu al figurinelor de ceara. Eu doar le-am turnat „vinul fermecat” (acelasi pe care-l beau Tristan si Isolda) in timp ce converseaza linga un perete verde din sticla despre un barbat care s-a aruncat intr-o balta, incercind sa se sinucida, apoi le-am lasat sa-si faca de cap. Ele m-au tras dupa ele, nu m-am bagat prea mult in viata lor. Doar ca le-am plasat zbuciumul intr-o societate la fel de ametita. Motivul e simplu, n-am trait niciodata intr-o societate asezata, ca sa vad cum e.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.