Textele incluse in Marocco I si Marocco II reconstituie un traseu scriitoricesc deloc linear. Importanta lor tine, dupa parerea mea, de faptul ca ele faciliteaza intelegerea mecanismelor care guverneaza scrisul autorului. De altfel, modul cum e construita aceasta serie impune o astfel de lectura, dinspre virf spre adincuri, spre ceea ce poate fi numit backgroundul operei lui George Balaita.
Cu fiecare dintre aceste volume coborim, pe versantul creatiei, spre conceptia scriitorului, spre incercarile sale, spre inceputurile sale. Din aceasta perspectivã, cele trei volume pot fi citite intr-o cheie dublã. Una cronologica, vizind evolutia creatiei sale, dar mai ales una axiologica, aidoma unei bolgii, care duce, concentric, spre miezul creatiei, spre esenta prozei lui George Balaita.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.