Atit Romania, cit si Elvetia sint spatii culturale europene. Amindoua sint parte integranta din mine si au un rol important in povestirile mele. In fiecare din romane descriu existenta umana raportata la spatiul european, pe care il cunosc cel mai bine. Dar nu trebuie uitat ca orice literatura buna trece dincolo de delimitarile culturale si nationale si poate fi inteleasa oriunde. Sub acest aspect nu exista o literatura romana, germana, europeana sau chineza. Nu exista decit o literatura esentiala sau superflua, deci buna sau proasta.
Daca va referiti insa la publicul pentru care scriu, atunci trebuie spus ca nu scriu pentru un public oarecare, ci incerc sa creez o literatura autentica si substantiala. Publicul vest-european va iubi poate exotismul romanelor mele, pentru ca nu cunoaste lumea estica pe care o descriu. Publicul roman le va iubi, sper, tocmai pentru ca se recunoaste. Dar, dincolo de aceste particularitati, miezul literaturii mele este drama umana, povestea concreta a Zairei sau a lui Jacob. Iar la acest capitol nu exista cititor estic sau vestic, nu exista decit cititorul in sine.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.