Meritul principal al Filmului surd..., pe linga determinarea pur cantitativa de a parcurge o productie cinematografica destul de mare, consta in a fi pregatit terenul pentru dezbaterea pe care am amintit-o mai sus. Caci instrumentul istoriografic pus la lucru de Cristian Tudor Popescu este acela al criticii tematice, ajuns in Romania pe filiera franceza inca din anii ’70. Asadar, tematism este numele metodei de lucru prin care Cristian Tudor Popescu ia la dezghiocat fiecare film in parte. Un alt punct tare al cartii constituie citatele lungi, foarte multe dintre ele chiar integrale, din Arhiva CC a PCR despre cinematografia romaneasca, dar si cele care impaneaza subcapitolul dedicat procedeelor de cenzurare a filmelor straine difuzate in perioada 1968-1973 in reteaua cinematografica romaneasca.
Sa dam Cezarului ce e al Cezarului, aparitia cartii este salutara, caci de-abia de aici incolo poate incepe recitirea si recapitularea filmului romanesc din perioada comunista.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.