Un scriitor genial, asa cum este si Jose Saramago, va cere o rejudecare a cazurilor in care personajele biblice negative au fost condamnate. Fanaticii le vor clasate, dar aceste cazuri sint reinterpretate dupa ce s-au invocat nuantele sufletesti din spatele actelor. In ultimul sau roman, Cain, Saramago a vrut sa-l umanizeze pe fratele cel rau, invinuindu-l pe Creator de neglijenta atunci cand nu i-a dat atentie unui fiu chinuit de abandon, vinovatie si neputinta. Scriitorul portughez pare un psiholog ce vrea sa ne arate ranile din interiorul celui plin de indoieli, care s-a simtit respins, transformindu-si durerea in ura. In viziunea lui Saramago, Cain aduna toate vanitatile, tentatiile si defectele pe care altii nu si le asuma, refuzind sa le inteleaga inainte de a cauta un tap ispasitor. Cain este umbra aruncata asupra unei inocente artificiale.

Related products

Seria de autor „José Saramago"

Cain

José Saramago
INDISPONIBIL
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.