Hemingway isi ia, cum spune, treaba in serios si reuseste o carte cum nu s-a mai scris, in care prezinta luptele cu tauri in toate aspectele lor. Nu este o lucrare istorica, nici una exhaustiva, dar are o multime de referiri istorice, iar coridele sint descrise si in evolutia lor.
Nu este un banal tratat despre luptele cu tauri, ci cea mai buna carte despre corida si sensurile ei. Atinge si subiecte sensibile: „Daca spaniolii au o trasatura specifica, aceea este mindria, si daca mai au una, este bunul-simt, iar daca mai au si o a treia trasatura in comun, ea este lipsa simtului practic. Pentru ca sint mindri, nu-i deranjeaza sa ucida. Simt ca sint demni sa ofere acest dar. Cum au bun-simt, sint interesati de moarte si nu-si petrec toata viata evitind sa se gindeasca la ea si sperind ca nu eixsta, ca s-o descopere doar in clipa mortii. ... Doua lucruri sint necesare pentru ca o tara sa fie indragostita de corida. Primul este ca taurii sa fie crescuti in acea tara si al doilea ca locuitorii ei sa fie interesati de moarte”.
O performanta.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.