Cititorul roman il cunoaste pe Plutarh, de multe decenii, aproape exclusiv din opera sa istorica (faimoasele Vieti paralele, tiparite integral doar in traducerea lui N. I. Barbu, in cinci volume, intre 1960 “ 1970). Editura Polirom ii ofera recent posibilitatea de a-l cunoaste si altfel: ca martor de constiinta, ca etician, dar si ca prim revigorator al explorarii filosofice, pe traiectul mai mult decit prestigios, insa intr-o anumita masura oarecum desecat prin seculara adapare, al platonismului. Volumul de fata, urmat “ sa speram! “ de noi alte talmaciri din zona moralia a operei plutarhiene (zona aproape total necunoscuta cititorului roman, in limba lui), atrage specialistii, ca si publicul cultural, in afara mesajului cartii, (...) si prin competenta semnatarelor traducerii, iar de aici, prin calitatea produsului acesteia, adaptat cerintelor unei jumatati de veac mai tirziu fata de anii aparitiei Vietilor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.