Spovedanie la Tanacu, prezentat ca primul roman non-fictional din literatura romana, a pornit de la povestea unei tinere, Irina Cornici, care a ajuns la manastirea Tanacu de linga Vaslui, la recomandarea prietenei sale din copilarie, devenita intre timp maicuta.
Ca e primul (roman) sau nu de acest gen din literatura noastra prea putin conteaza. Spre deosebire de fictiunea pura, aici se respecta in proportie mare realitatea, care este redata cu atentie la detalii. Si ce am prins mai bine decit din ziare este vina colectiva a parintelui, maicutelor si cadrelor medicale in grija carora a ajuns Irina Cornici. O fata cu probleme emotionale a fost tratata cu post, amatorism si nepasare intr-o lume care, asa cum „frumos” reda Tatiana Niculescu Bran, seamana cu „reprezentarea nemiloasa a unei minti ratacite”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.